You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Modern en creatief

Hoewel historische bindingen mijn specialisatie zijn, maak ik ook graag een uitstapje naar moderne materialen of creatieve bindingen. Hieronder een impressie van mijn werk.

2019 - boekband van de 3D printer

In 2019 organiseerde Stichting Handboekbinden een uitdaging: bindt een - hiervoor speciaal uitgegeven - uitgave van van den vos Reynaerde in met een knipoog naar de middeleeuwen. Ik voelde mij uitgedaagd en besloot samen met Sanne van Boheemen, 3D-designer en eigenaar van HSX Designs, een volledig correcte, 15e eeuwse Gotische binding te maken wat betreft methode en onderdelen, maar te kiezen voor 21e eeuwse materialen. Met als ultieme onderdeel een 3D-geprinte boekband.

2018 - Afscheidsboeken voor de juffen op school

De kinderen (waaronder mijn zoontje) hadden voor beide juffen in groep 3/4 een tekening gemaakt voor in een boek. Het moest op A4, maar niemand had aangegeven of dit staand of liggend moest. Dus werden beide soorten gemaakt. Tevens hadden meerdere kinderen zich uitgeleefd op strikjes, bandjes en knutsels, dus sommige bladen waren erg dik. Deze opdikking moest in de rug worden opgevuld. Oftewel, creatief aan de slag. Maar het resultaat was zeker geslaagd.

2017 - Kado voor mijn schoonzusje

Mijn schoonzusje, Lisa Beckers, is kunstenares. Van een tentoonstelling met haar werk waren er enkele kleine posters over in oblong formaat. Perfect voor een boekband! Voor haar verjaardag maakte ik een schetsboek met haar eigen poster als omslag.